Blog

Energier!

28.07.2017 10:07

Allt handlar egentligen om energier. Alla föremål och levande varelser består av energi. Min man har gåvan att kunna känna av olika energier både på växter, djur och människor. Han säger att blommorna vi har här hemma har alla olika energier och att de utstrålar mycket kärlek. Önskar att jag kunde känna sånt men alla har vi olika gåvor. Läste en gång en intressant bok om växter där det hade gjorts tester för att se om blommorna reagerade på olika människor. Enligt den teorin så kunde blommorna känna igen en person som hade betett sig illa och tex. skadat eller dödat en blomma. Nästa gång personen kom in i rummet så blev det starka utslag på mätaren dom hade i exprimentet. Märkligt värre men vad är det som säger att det inte stämmer?

Jag har två blommor som båda är över 40 år gamla, ett ödesträd och en tändstickskaktus. Vårdar dom med omsorg och hoppas att blommorna får leva i många år till. Ödesträdet har min mor ägt och det är över 30 år sedan hon dog alltför ung så den är jag särskilt rädd om.

—————

Midsommar!

21.06.2017 19:59

Midsommarhelgen stundar. Önskar alla en trevlig och mysig helg. Här i Norrland blir det en kylig midsommar tyvärr men huvudsaken är trots allt att få umgås med nära och kära och äta gott. Inte att förglömma: jordgubbar till efterrätt

—————

Härliga maj välkommen!

30.04.2017 12:16

Ikväll är det meningen av vi ska sjunga in våren och grilla korv vid en majbrasa. Tyvärr så snöar och blåser det för fullt så det blir nog att sitta inomhus istället. Men Maj månad är lika välkommen för det. Snart är snön ett minne blott och gröna gräsmattor dyker upp istället

—————

Glad Påsk!

12.04.2017 20:59


Önskar alla som kikar in på Änglastugan en riktigt glad och mysig Påskhelg. Jag är ledig i morgon skärtorsdag och
fyra dagar till. Blir härligt med extra lediga dagar.

—————

Leva sunt!

19.03.2017 08:45


Nu är det dags att öppna dörren till ett sundare och lättare liv och kliva upp från tevefåtöljen. Jag försöker ta mig ut och promenera varje dag och tänka på vad jag äter. Vill gärna lätta några kilo inför den kommande sommaren.               
                                                     

—————

Vårkänslor?

10.02.2017 09:24

Här i Piteå har vintern varit ovanligt lindrig än så länge i alla fall. Vissa dagar har det känts som våren har anlänt men än är det för tidigt att ropa hej. Vårvintern här uppe i norr kan vara underbar med skidturer eller skoterturer på is i strålande sol. Jag brukar säga att jag är glad att jag lever i ett land med fyra årstider men det skulle inte skada om vintern var kortare. Njut av livet och försök tillbringa mer tid ute i naturen. Det gör oss människor gott!

—————

Happy new year!

30.12.2016 15:14


Nu får vi snart blåsa salut för det nya året 2017. Jag hoppas att världen och alla som läser detta får ett bra år. Gott Nytt År på Er!

—————

Det lackar mot jul!

12.12.2016 14:22


Snart har vi julen här med allt vad det innebär. En fin tid där många umgås med varandra och känner gemenskap. Tyvärr så är det inte alla förunnat att känna så, skänker en tanke till alla som av olika anledningar får sitta ensamma under julhelgen.

—————

Snart 1:a advent!

13.11.2016 10:34

Snart är det dags att plocka fram alla julkartonger från förrådet och börja pyssla. Tycker inte det känns länge sedan det var sommar. Tiden går så fort...men ju äldre man blir desto fortare går tiden sägs det ju. Jag tillhör den julälskande skaran och säger varje år att nu ska jag inte köpa någon fler julsak! Men det är svårt att motstå och jag har köpt 3 nya tomtar men nu blir det inga fler!

 

—————

Lev livet nu!

09.09.2016 18:55


Många gånger grubblar vi människor på framtiden och oroar oss ofta i onödan. Tänk om vi kunde lära oss att ta en sak i sänder och inte måla upp saker som aldrig kommer att hända. Tankens kraft är stor: istället för att tänka negativt så ska man försöka intala sig att det kommer att ordna sig på ett eller annat sätt. Ibland blir det inte som man har tänkt sig men då öppnar sig andra dörrar istället som kan leda till något bra. Njut av livet och unna dig att få må bra!

—————


Läsvärda bloggar!

https://gourmetsallskapet.blogspot.com/

 

 


Kontakt

Änglastugan

Lövholmsvägen 38 94139 Piteå

0911-37047
070-2226532Jag har gjort en lykta som jag har döpt till Coronalyktan som minne av denna oroliga tid!
Livets nycklar går ej att köpas för pengar
utan fås gratis genom livserfarenhet!