Blog

God Jul!

23.12.2015 18:27


Vill önska alla som besöker Änglastugan en riktigt God och Mysig Julhelg! Umgås med nära och kära och njut av denna vackra tid.

—————

Adventstider!

22.11.2015 11:54

 


Härliga adventstid, som lyser upp i mörkret. Jag den sanna julälskaren, har tjuvstartat i helgen med att sätta upp julgardiner och lägga fram juldukar, men än får adventsstakarna och de andra julpyntet vänta. Snart är det också dags för det årliga pepparkaksbaket med barnbarnen. Min samling med pepparkaksformar är uppe i närmare 100 än 50 stycken.

—————

Höst du vackra tid!

04.10.2015 13:52

Varje årstid har sin tjusning, nu är hösten här med sina vackra färger. Tid för härliga promenader i skog och mark för att sen kura ihop i soffan och tända ljus. Jag som alltid tyckt om hösten myser för fullt med allehanda projekt. Hösten är för mig en kreativ period.

—————

Glad Midsommar!

19.06.2015 11:05


Önskar alla en glad Midsommar med sol och värme. Här hos oss i Norrland lyser solen och det känns riktigt härligt efter en tid med regn och rusk. Vi ska snart bege oss ut i naturen, lyssna på fågelsång och försöka fånga upp några fina fiskar. 

—————

Skir grönska!

31.05.2015 12:57

Äntligen har sommaren kommit till Piteå också. I helgen har solen strålat men idag så mulnade det på igen. Det gäller att passa på att vara ute då vädret är bra. I går spelade vi trädgårdsyatzy som är ett roligt sommarspel. Önskar alla en fin sommar

—————

GLAD PÅSK!

03.04.2015 13:33

Glad Påsk på er önskar den här påskkärringen!

 

—————

Nya planer!

22.02.2015 13:52


Vi planerar för fullt att ställa i ordning en gemensam lokal i uthuset här hemma där både fotvårdsklinik och andra aktiviteter som regressionsterapi och ögonspegling m.m ska rymmas. Det blir aktuellt först till hösten då det är en del saker att ordna först.

—————

Vitt så långt ögat kan se

31.01.2015 16:42

Här i Piteå har det vräkt ner vita snöflingor i helgen till mångas förtret som inte gillar snöskottning. Vackert som ett vykort är det ute med alla snötyngda träd och ett tjockt vitt täcke på marken. I går fick jag lära mig köra den nyinförskaffade snöslungan som effektivt tog bort den meterhöga snöplogkarmen. Tur det finns fina hjälpmedel nuförtiden. Har skrivit en dikt om vintern och dess vita skönhet.

Mörka vinternatt
skingras sakta
då dagen gryr
och den vita snön
bländar nyvakna ögon
med sitt rena och vackra vintertäcke
som skyddar all gröda som ännu slumrar
i vinterdvala.
Snöflingorna dalar sakta ner och skapar ett
underbart vackert vintervitt landskap!

—————

Nygamla vanor

15.01.2015 19:32


Efter alla helger är det dags att ta tag i det här med sunda kostvanor igen. Jag mår så bra på kolhydratsnål kost och mer naturliga fetter så nu gäller det att komma in på rätt spår igen, det är väldigt lätt att få tillbaka sockersuget igen tyvärr. Rekommenderar alla att införliva ekologiskt kokosfett i kosten, som kallas för superbränsle för hjärnan. Detta kokosfett har många goda egenskaper och gör gott i kroppen. Googla gärna på kokosfett och läs mera om du är intresserad. Ha en trevlig helg hälsar jag, en kvinna som försöker leva som jag lär!

—————

Trettondagshelg!

05.01.2015 10:44


Min Trettondagshelg går i arbetets tecken men är man inställd på det så går det också bra! Snart har vi många vardagsveckor framför oss men det känns trots allt riktigt skönt få komma in i gamla gängor igen efter alla helgerna. Nytt år nya tag. Blir spännande att se vad som kommer att hända under 2015. För alltid händer det något, livet kan ta förunderliga vändningar ibland. Glöm inte att du är regissör för ditt eget liv och endast du själv kan förändra något som inte känns bra. Stängs en dörr så öppnas en annan!


 

—————


Läsvärda bloggar!

https://gourmetsallskapet.blogspot.com/

 

 


Kontakt

Änglastugan

Lövholmsvägen 38 94139 Piteå

0911-37047
070-2226532


Livets nycklar går ej att köpas för pengar
utan fås gratis genom livserfarenhet!