Blog

Härliga adventstid!

26.11.2014 09:39

På söndag är det första advent, en mysig tid med tända ljus och julpyntat hus. Jag som älskar julen har redan tagit fram tomtar, julljusstakar och annat julpyssel men granen pryder inte sin plats än. Den får vänta ett tag till då både min man och jag jobbar hela första advent. Önskar alla en lugn och mysig tid fram till jul. Njut av denna tid, det som inte hinns med får vara. Tänd ljus, umgås med nära och kära och låt inte stressen ta överhand.

—————

Andra dimensioner!

11.11.2014 13:11

Jag har fått gåvan att skapa kontakt med andevärlden ibland och vill dela med mig av en märklig och annorlunda upplevelse jag hade, då jag och min man var i Lappland och fjällvandrade på kalfjället här i höstas. Redan kvällen före i stugan vi hade hyrt fick jag för min inre syn se en ljushårig same som meddelade att vi befann oss på hans jaktmarker, där han hade verkat i sitt liv. Han ville vi skulle gå till fjället och känna dess kraft. Dagen efter började vi vår milslånga vandring och min man hade med sig sin indianflöjt som han spelade på ibland då vi tog rast. Underbart vacker natur och strålande sol fick vi uppleva. Vi bestämde oss för att ta kafferast vid ett speciellt fjäll som hade en naturlig hylla i berget som var perfekt att ställa kaffetermosen och smörgåsasken på. Min man tog fram flöjten och började spela en vacker melodi. Plötsligt såg jag samen igen, han stod bakom min man och log gillande åt flöjtspelandet. Han visade mig sitt bälte där han hade knivar, verktyg, en kosa plus ett läderband med en metallring. Han ville jag skulle kika in i ringen och då jag gjorde det såg jag in i hans värld där han en gång hade levat, i en annan dimension. Han visade mig sin tamren och vinterkåtorna dom hade då de var ute på ripjakt. Han snarade riporna och gömde dom sen i hyllan i berget där vi satt. För att hitta igen platsen så hade han gjort ett riktmärke högst upp på berget. Då vi kikade upp såg vi döm om vår förvåning att någon hade rest upp en platt manshög sten. Vi gick upp till toppen och såg att det var någon som hade ankrat fast stenen både baktill och framtill med flera stenar. Då vi var där flög en kungsörn iväg och vi fick även se en fjällripa. Senare berättade jag om denna märkliga upplevelse för två kvinnor som kommer från Lappland. Dom berättade att det var väldigt vanligt att samer gjorde riktmärken på berg för att hitta igen speciella platser och att samernas nojder alltid bar ett snöre med en mässingring. Denna ring ansågs ge kraft och beskydd och stod även för tredje ögat. Användes som hjälp att se in i andra dimensioner. Fick också veta att det finns ljushåriga samer, har alltid trott att alla samer är mörkhåriga. Ibland vet man inte riktigt vad man ska tro men det här som jag fick vara med om styrker bara det jag alltid har trott: att det finns flera dimensioner och att andevärlden är en dimension som vi ibland kan få kontakt med.  Jag och min man fick i present av dessa snälla kvinnor varsin sin mässingring och en fjäder från en ripa.

—————

Tips på bok!

02.10.2014 15:54

Är och har alltid varit intresserad av hälsa och olika naturliga kostpreparat. Har de senaste veckorna tillbringat min lediga tid med näsan i en bok med titeln: "Stoppa alzheimers nu" Intressant och lärorik bok som ger många tips hur man kan undvika demens och andra hjärnrelaterade sjukdomar. Ekologisk kallpressad kokosolja är nutidens "dunderhonung" och är rena underverket för hjärnan och dess celler. Läs boken, jag kan varmt rekommendera den!

—————

Sommarvärme!

07.08.2014 16:44

Vilken härlig sommar vi fick till sist. En annan har börjat om att jobba så visst har svetten lackat men de ljumma härliga sommarkvällarna uppväger den varma plågan. Nu är det bara att njuta fullt ut innan hösten nalkas. Men hösten är också fin med det mysiga mörkret och den klara luften. Jag är glad att jag bor i ett land som har fyra årstider.

—————

Glad Midsommar!

19.06.2014 19:09

I morgon är det Midsommarafton. Det ser inte lovande ut vädermässigt utan tvärtom. Många får klä sig varmt vid grillarna men midsommarfirandet blir nog trevligt ändå. Själv arbetar jag hela midsommarhelgen så jag behöver inte bekymra mig så mycket om väder och vind. Önskar alla en riktigt trevlig och mysig midsommarhelg trots vädret!

—————

Härlig äldre dam!

03.05.2014 20:17

Man blir så glad av att få träffa äldre människor som inte har fastnat i ålderdomens fällor som t.ex att ofta prata om sina krämpor istället för att försöka glömma dem och prata om roligare saker. En sådan dam fick jag äran att träffa i fredags då jag hade premiäröppning av min nya Fotvårdsklinik. Denna 90-plussare hade piffat upp sin rollator med en lila blomma och hade fräcka svarta skinnstövlar med klack på sig trots dåliga knän. Denna härliga tant sa med glimten i ögat: du måste hjälpa mig nerför trapporna, mina knän och fötter vill inte vara med längre men snygga skor vill jag ha ändå!

—————

Sköna maj välkommen!

30.04.2014 20:54

Tänk, äntligen så knackar maj månad på dörren! Nu våras det ibland bergen och fåglarna jublar i skyn. Själv har jag fullt upp med att inreda nya fotvårdskliniken. I morgon flyttar jag in och på fredagmorgon klockan nio tar jag emot min första kund. Känns så härligt att jag nu har gått i mål och att ännu en dröm har slagit in. Glöm inte att tankens kraft är stor...vill man från djupet av sitt hjärta att något man önskar sig ska slå in så brukar så ske förr eller senare. Glad Valborg och Första Maj på Er alla!

—————

GLAD PÅSK!

16.04.2014 13:09

Vill önska alla en riktigt Glad och Mysig Påskhelg! Både jag och min man är lediga från Påskafton så det ska bli skönt att få stanna av ett tag och låta solen skina på ens bleka anlete. Det är ju lovat fint Påskväder i hela landet så då är det bara att passa på och njuta.

—————

Förberedelser

07.04.2014 12:09

Ibland kan man undra om det är meningen att vissa saker ska hända så man får en chans att stanna upp mitt i vardagen och få tid över till annat. Åkte på akut blindtarmsinflammation förra veckan och är opererad. Inget ont som inte för något gott med sig brukar man säga och i och med denna ofrivilliga sjukskrivning så har jag nu tid att förbereda mig inför starten av min fotvårdsklinik den första maj i den fina lokalen i stan. Tiden går fort så det gäller att hänga med i svängarna!

—————

Glad som en lärka

02.03.2014 15:07

Nu har jag medvind i seglen och änglarna med mig. Min drömlokal kommer att bli min och den första maj så öppnar jag min nya fotvård i ett av Piteås mysigaste kvarter Norrmalm. Jag har redan i tanken inrett den klart och det kommer att bli en rofylld och romantiskt charmig stil som passar in i det kulturstämplade gamla hus där jag ska få hyra lokalen. Känner tacksamhet och glädje att det gick min väg och att ytterligare en dröm håller på att gå i uppfyllelse.

—————


Läsvärda bloggar!

https://gourmetsallskapet.blogspot.com/

 

 


Kontakt

Änglastugan

Lövholmsvägen 38 94139 Piteå

0911-37047
070-2226532






Livets nycklar går ej att köpas för pengar
utan fås gratis genom livserfarenhet!