Blog

Nya planer!

22.02.2015 13:52


Vi planerar för fullt att ställa i ordning en gemensam lokal i uthuset här hemma där både fotvårdsklinik och andra aktiviteter som regressionsterapi och ögonspegling m.m ska rymmas. Det blir aktuellt först till hösten då det är en del saker att ordna först.

—————

Vitt så långt ögat kan se

31.01.2015 16:42

Här i Piteå har det vräkt ner vita snöflingor i helgen till mångas förtret som inte gillar snöskottning. Vackert som ett vykort är det ute med alla snötyngda träd och ett tjockt vitt täcke på marken. I går fick jag lära mig köra den nyinförskaffade snöslungan som effektivt tog bort den meterhöga snöplogkarmen. Tur det finns fina hjälpmedel nuförtiden. Har skrivit en dikt om vintern och dess vita skönhet.

Mörka vinternatt
skingras sakta
då dagen gryr
och den vita snön
bländar nyvakna ögon
med sitt rena och vackra vintertäcke
som skyddar all gröda som ännu slumrar
i vinterdvala.
Snöflingorna dalar sakta ner och skapar ett
underbart vackert vintervitt landskap!

—————

Nygamla vanor

15.01.2015 19:32


Efter alla helger är det dags att ta tag i det här med sunda kostvanor igen. Jag mår så bra på kolhydratsnål kost och mer naturliga fetter så nu gäller det att komma in på rätt spår igen, det är väldigt lätt att få tillbaka sockersuget igen tyvärr. Rekommenderar alla att införliva ekologiskt kokosfett i kosten, som kallas för superbränsle för hjärnan. Detta kokosfett har många goda egenskaper och gör gott i kroppen. Googla gärna på kokosfett och läs mera om du är intresserad. Ha en trevlig helg hälsar jag, en kvinna som försöker leva som jag lär!

—————

Trettondagshelg!

05.01.2015 10:44


Min Trettondagshelg går i arbetets tecken men är man inställd på det så går det också bra! Snart har vi många vardagsveckor framför oss men det känns trots allt riktigt skönt få komma in i gamla gängor igen efter alla helgerna. Nytt år nya tag. Blir spännande att se vad som kommer att hända under 2015. För alltid händer det något, livet kan ta förunderliga vändningar ibland. Glöm inte att du är regissör för ditt eget liv och endast du själv kan förändra något som inte känns bra. Stängs en dörr så öppnas en annan!


 

—————

Gott Nytt År!

30.12.2014 20:06

Ett nytt år står för dörren...år 2015 väntar på oss. Man kan likna ett nytt år med ett tomt skrin som ska fyllas med olika erfarenheter och händelser som ska berika eller lära oss saker om livet. Nya möten och olika beslut kommer att fattas, ibland på gott och ibland på ont. Vad än som kommer att hända så brukar det alltid ordna sig som det är tänkt efter livets bok. Ett gott SLUT och ett gott NYTT år önskar jag alla mina besökare här på Änglastugan!

—————

Fjärde advent!

20.12.2014 22:46

 

Nu tänder vi det fjärde ljuset! Jag vill önska alla en fröjdefull och härlig Jul. Snart har vi ett nytt år igen, 2015. Tänk ändå att det redan är femton år sedan vi firade in 2000-talet. Åren går och vi med dem, men huvudsaken är väl som jag brukar säga att man har ett ungt sinne. Trevlig fjärde adventshelg på Er!

—————

Tredje advent

15.12.2014 09:21

Nu lackar det mot jul i rasande fart vill jag lova. I helgen har jag bakat pepparkakor och gjort nyttigt LCHF-godis. Samlar på pepparkaksformar så jag har en del att välja bland, närmare 100 stycken. Ta det lugnt där ute i stugorna, det finns ett liv efter jul också.

—————

Andra advent!

06.12.2014 17:03

I dag har jag och min man tagit en promenad till stan och njutit av allt julpynt som glimmar och lyser överallt. I år har vi dock ingen snö att tala om, än så länge i alla fall. Ovanligt med grön december här i Norrland. Alla julklappar är inhandlade så nu är det bara att ta det lugnt och mysa resten av denna härliga tid!

 

—————

Härliga adventstid!

26.11.2014 09:39

På söndag är det första advent, en mysig tid med tända ljus och julpyntat hus. Jag som älskar julen har redan tagit fram tomtar, julljusstakar och annat julpyssel men granen pryder inte sin plats än. Den får vänta ett tag till då både min man och jag jobbar hela första advent. Önskar alla en lugn och mysig tid fram till jul. Njut av denna tid, det som inte hinns med får vara. Tänd ljus, umgås med nära och kära och låt inte stressen ta överhand.

—————

Andra dimensioner!

11.11.2014 13:11

Jag har fått gåvan att skapa kontakt med andevärlden ibland och vill dela med mig av en märklig och annorlunda upplevelse jag hade, då jag och min man var i Lappland och fjällvandrade på kalfjället här i höstas. Redan kvällen före i stugan vi hade hyrt fick jag för min inre syn se en ljushårig same som meddelade att vi befann oss på hans jaktmarker, där han hade verkat i sitt liv. Han ville vi skulle gå till fjället och känna dess kraft. Dagen efter började vi vår milslånga vandring och min man hade med sig sin indianflöjt som han spelade på ibland då vi tog rast. Underbart vacker natur och strålande sol fick vi uppleva. Vi bestämde oss för att ta kafferast vid ett speciellt fjäll som hade en naturlig hylla i berget som var perfekt att ställa kaffetermosen och smörgåsasken på. Min man tog fram flöjten och började spela en vacker melodi. Plötsligt såg jag samen igen, han stod bakom min man och log gillande åt flöjtspelandet. Han visade mig sitt bälte där han hade knivar, verktyg, en kosa plus ett läderband med en metallring. Han ville jag skulle kika in i ringen och då jag gjorde det såg jag in i hans värld där han en gång hade levat, i en annan dimension. Han visade mig sin tamren och vinterkåtorna dom hade då de var ute på ripjakt. Han snarade riporna och gömde dom sen i hyllan i berget där vi satt. För att hitta igen platsen så hade han gjort ett riktmärke högst upp på berget. Då vi kikade upp såg vi döm om vår förvåning att någon hade rest upp en platt manshög sten. Vi gick upp till toppen och såg att det var någon som hade ankrat fast stenen både baktill och framtill med flera stenar. Då vi var där flög en kungsörn iväg och vi fick även se en fjällripa. Senare berättade jag om denna märkliga upplevelse för två kvinnor som kommer från Lappland. Dom berättade att det var väldigt vanligt att samer gjorde riktmärken på berg för att hitta igen speciella platser och att samernas nojder alltid bar ett snöre med en mässingring. Denna ring ansågs ge kraft och beskydd och stod även för tredje ögat. Användes som hjälp att se in i andra dimensioner. Fick också veta att det finns ljushåriga samer, har alltid trott att alla samer är mörkhåriga. Ibland vet man inte riktigt vad man ska tro men det här som jag fick vara med om styrker bara det jag alltid har trott: att det finns flera dimensioner och att andevärlden är en dimension som vi ibland kan få kontakt med.  Jag och min man fick i present av dessa snälla kvinnor varsin sin mässingring och en fjäder från en ripa.

—————


Läsvärda bloggar!

https://gourmetsallskapet.blogspot.com/

 

 


Kontakt

Änglastugan

Lövholmsvägen 38 94139 Piteå

0911-37047
070-2226532


Livets nycklar går ej att köpas för pengar
utan fås gratis genom livserfarenhet!