Blog

Skir grönska!

31.05.2015 12:57

Äntligen har sommaren kommit till Piteå också. I helgen har solen strålat men idag så mulnade det på igen. Det gäller att passa på att vara ute då vädret är bra. I går spelade vi trädgårdsyatzy som är ett roligt sommarspel. Önskar alla en fin sommar

GLAD PÅSK!

03.04.2015 13:33

Glad Påsk på er önskar den här påskkärringen!

 

Nya planer!

22.02.2015 13:52


Vi planerar för fullt att ställa i ordning en gemensam lokal i uthuset här hemma där både fotvårdsklinik och andra aktiviteter som regressionsterapi och ögonspegling m.m ska rymmas. Det blir aktuellt först till hösten då det är en del saker att ordna först.

Vitt så långt ögat kan se

31.01.2015 16:42

Här i Piteå har det vräkt ner vita snöflingor i helgen till mångas förtret som inte gillar snöskottning. Vackert som ett vykort är det ute med alla snötyngda träd och ett tjockt vitt täcke på marken. I går fick jag lära mig köra den nyinförskaffade snöslungan som effektivt tog bort den meterhöga snöplogkarmen. Tur det finns fina hjälpmedel nuförtiden. Har skrivit en dikt om vintern och dess vita skönhet.

Mörka vinternatt
skingras sakta
då dagen gryr
och den vita snön
bländar nyvakna ögon
med sitt rena och vackra vintertäcke
som skyddar all gröda som ännu slumrar
i vinterdvala.
Snöflingorna dalar sakta ner och skapar ett
underbart vackert vintervitt landskap!

Nygamla vanor

15.01.2015 19:32


Efter alla helger är det dags att ta tag i det här med sunda kostvanor igen. Jag mår så bra på kolhydratsnål kost och mer naturliga fetter så nu gäller det att komma in på rätt spår igen, det är väldigt lätt att få tillbaka sockersuget igen tyvärr. Rekommenderar alla att införliva ekologiskt kokosfett i kosten, som kallas för superbränsle för hjärnan. Detta kokosfett har många goda egenskaper och gör gott i kroppen. Googla gärna på kokosfett och läs mera om du är intresserad. Ha en trevlig helg hälsar jag, en kvinna som försöker leva som jag lär!

Trettondagshelg!

05.01.2015 10:44


Min Trettondagshelg går i arbetets tecken men är man inställd på det så går det också bra! Snart har vi många vardagsveckor framför oss men det känns trots allt riktigt skönt få komma in i gamla gängor igen efter alla helgerna. Nytt år nya tag. Blir spännande att se vad som kommer att hända under 2015. För alltid händer det något, livet kan ta förunderliga vändningar ibland. Glöm inte att du är regissör för ditt eget liv och endast du själv kan förändra något som inte känns bra. Stängs en dörr så öppnas en annan!


 

Gott Nytt År!

30.12.2014 20:06

Ett nytt år står för dörren...år 2015 väntar på oss. Man kan likna ett nytt år med ett tomt skrin som ska fyllas med olika erfarenheter och händelser som ska berika eller lära oss saker om livet. Nya möten och olika beslut kommer att fattas, ibland på gott och ibland på ont. Vad än som kommer att hända så brukar det alltid ordna sig som det är tänkt efter livets bok. Ett gott SLUT och ett gott NYTT år önskar jag alla mina besökare här på Änglastugan!

Fjärde advent!

20.12.2014 22:46

 

Nu tänder vi det fjärde ljuset! Jag vill önska alla en fröjdefull och härlig Jul. Snart har vi ett nytt år igen, 2015. Tänk ändå att det redan är femton år sedan vi firade in 2000-talet. Åren går och vi med dem, men huvudsaken är väl som jag brukar säga att man har ett ungt sinne. Trevlig fjärde adventshelg på Er!

Tredje advent

15.12.2014 09:21

Nu lackar det mot jul i rasande fart vill jag lova. I helgen har jag bakat pepparkakor och gjort nyttigt LCHF-godis. Samlar på pepparkaksformar så jag har en del att välja bland, närmare 100 stycken. Ta det lugnt där ute i stugorna, det finns ett liv efter jul också.

Andra advent!

06.12.2014 17:03

I dag har jag och min man tagit en promenad till stan och njutit av allt julpynt som glimmar och lyser överallt. I år har vi dock ingen snö att tala om, än så länge i alla fall. Ovanligt med grön december här i Norrland. Alla julklappar är inhandlade så nu är det bara att ta det lugnt och mysa resten av denna härliga tid!

 

<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>

Läsvärda bloggar!

https://gourmetsallskapet.blogspot.com/