Blog

Gott Nytt År!

31.12.2013 21:24

Önskar ALLA ett riktigt Gott Nytt År! Hoppas år 2014 blir ett härligt positivt år. Glöm inte att livet blir vad man gör det till. Man kan välja att försöka tänka positiva tankar istället för negativa. Svårt ibland men det går om man verkligen försöker att medveten ändra sitt tankesätt!

STOR NYÅRSKRAM skickar jag till ER!


 

—————

Fjärde advent!

22.12.2013 18:48

Önskar Alla en riktigt God Jul! Till Er som sitter ensamna under Julen sänder jag en speciellt varm tanke. Försök ändå njuta av denna mysiga tid och tänk positivt! Som min gamle far alltid sa: nu går vi mot ljusare tider! Mindre roligt var det att höra då han i midsommartid mässade: nu går vi mot mörkare tider! Glöm ej kära vänner; livet blir inte bättre än man gör det! STOR JULEKRAM till Er alla!

—————

Tredje advent!

15.12.2013 16:49

Det lackar mot Jul med stormsteg. Redan tredje advent, tiden går så fort. I år har vi lite snö om man jämför med i fjol. Alla julklappar äro inhandlade och jag känner ingen stress inför julen. Är så härligt kunna ta det lugnt och bara njuta av denna vackra tid. Luciakvällen var vi i Piteå Stadskyrka och lyssnade på underbar sång från en luciaklädd kör. Nu ska vi snart börja elda i vår fina bastu och gona oss i bastuvärmen.
 

—————

Andra advent!

07.12.2013 15:17

Jobbar i helgen men har hunnit en sväng in till julpyntade Piteå som är så mysig att långsamt strosa genom. Idag blev det en hastig visit dock för jag hade kalvkött i lergrytan i ugnen som väntade. Varje jul bakar jag mandelgifflar, saffransskorpor och pepparkakor. Min  pepparkaksformssamling är uppe i över 70 stycken nu. Min största och finaste kakform är en väldigt gammal bockpepparkaksform som min  avlidna far hade ensamrätt på då det var dags att avsmaka baket. I Jul är det andra julen han inte finns med oss längre och saknaden är stor. En tröst är att jag vet att våra nära och kära som har gått över till andra sidan ändå finns med oss.

—————

Första advent!

01.12.2013 19:56

 
Vår julgran är också på plats i köket. En del håller hårt på traditionen att inte ta fram julgranen och klä denna förrän dagen före Julafton. Jag som tillhör julpyntarfreakarna anser att det är bästa är att få NJUTA av allt som hör Julen till redan från 1:a advent :-) Önskar alla som läser detta en riktigt mysig tid fram till Jul!

—————

Ett hjärta av choklad

19.11.2013 19:07


Idag har jag varit duktig, bokfört i flera timmar. Inte direkt en av mina favoritsysslor utan jag ser det mer som ett nödvändigt ont. Så nu är jag värd några godbitar av mörk choklad. Finns bara ett aber, det finns inte en endaste chokladsmula att uppbringa i hela huset. Affären är inte alltför långt bort men nu tog den "ståndaktiga" över. Jag klarar mig utan dessa hjärtan av choklad men nog hade det smakat bra...hm

Istället får jag ta fram Aladins lampa och gnida på den och önska att jag får den lokal jag vill ha. Till veckan ska jag titta på en drömlokal som jag hoppas ska bli min. Men vågar inte ta ut något i förskott, för då är risken stor att jag blir besviken.

—————

Hes kråka skriver!

16.11.2013 12:28

Trodde jag skulle klara mig från att förvandlas till en hes kråka men se där fick jag tji. Har fått sjukskriva mig från jobbet i helgen och tassar nu omkring i morgonrock, nyser, hostar och viskar mig fram. Får ta det ofrivilligt lugnt men kan inte låta bli att plocka fram mina egenhändigt tillverkade julkort och börja skriva adresser till de som ska få ett. Alltid bra vara ute i god tid så Julstressen inte hinner slå knut i magen. Bytte till vinröda gardiner i rummet i veckan så nu väntar jag otåligt på att få ta fram alla julkartonger och börja pynta. Men än är det för tidigt!
 

—————

Andliga budskap

14.11.2013 14:15

Jag tror absolut att vi ibland får budskap från andra sidan. Antingen genom drömmar eller då vi mediterar eller ger healing. Nyligen gav jag och min man healing till en kvinna som förlorade sin far i unga år. Hon har två systrar och plötsligt fick jag upp en inre syn av en man som tände tre ljus och lade en ros bredvid varje ljus. Jag tolkade det som att det var hennes pappa som skickade en hälsning och sände kärlek till sin tre flickor.

—————

Tankar om framtiden!

23.09.2013 11:30

Att ha två jobb som jag har är slitsamt i längden därför ska jag nu minska på mitt vårdjobb och satsa mer på min firma. Söker med ljus och lykta efter en lämplig mindre lokal i centrum där jag kan bedriva min fotvårdsverksamhet. Jag sitter inte i sjön som man brukar säga utan det dyker säkert upp något då tiden är mogen. Vill att det ska kännas rätt och jag vill inte göra något förhastat som jag ångrar sedan. Kan gärna tänka mig dela lokal med någon annan. Alltid roligt ha någon att prata med mellan varven . En fågel eller rättare sagt en mänsklig ängel har viskat i mitt öra att det kommer att bli som jag önskar. Vi får se om hon får rätt!

—————

Höst

26.08.2013 16:38

Det har börjat skymma på kvällen och i helgen tände jag ljus på bordet för första gången. Det känns vemodigt att sommaren är slut men samtidigt så är hösten mysig med sina mörka kvällar och klara luft. Funderar på att nappa på ett erbjudande om att vara med på en kropp- och själmässa som är den 28:e september i Arvidsjaur. Annars är hösten för mig en skapande tid och snart kör vi igång med våra trevliga och intressanta andliga träffar. Finns några platser kvar ifall någon är intresserad.

—————


Läsvärda bloggar!

https://gourmetsallskapet.blogspot.com/

 

 


Kontakt

Änglastugan

Lövholmsvägen 38 94139 Piteå

0911-37047
070-2226532


Livets nycklar går ej att köpas för pengar
utan fås gratis genom livserfarenhet!