BLOG

Glad Påsk 🐓 Hoppas vädret blir skapligt så vi kan sitta ute och njuta av vårsolen 😊
Gott Nytt År på Er 🥂🍾 Nu går vi mot ljusare tider och jag hoppas det kommer att ljusna i världen och Sverige också. 2023 blev ett tungt år med många tragedier tyvärr. 
Första advent och min födelsedag närmar sej. Åren går minsann. Önskar alla en fin adventstid.
Nu tänder jag ljus då mörkret sänker sej..Vulkanlyktan har fått krypa ut ur skåpet och får glänsa ett tag tills den blir utbytt 😅 

 

I morgon torsdag och söndag 9:e juli kommer jag att visa min keramik och mina två systrar sina tavlor. Blir sommarkafe också med "bagarBertas" alias jag erkänt goda bullar och mina barnbarns goda muffins. Kommer att finnas glutenfria chokladbollar också.Välkomna!
GLAD MIDSOMMAR önskar jag och änglamusen 🐁 Hoppas alla som kikar in här får en härlig Midsommarhelg 😊☀️🌺
Sommaren är här 🌞 sista snöhögen på tomten har smält och nu kan jag njuta av paviljongen igen. Men det är första sommaren utan min älskade man 😪 Känns så tomt och saknaden är stor men livet måste gå vidare.
Nu går vi in i Påskveckan 🐣🐤🐣 ser lovande ut vädermässigt här i Piteå 🌞 de som vill åka skoter har gått om snö att färdas i 🤪

Önskar alla en fin Påsk, nu går vi mot våren med stormsteg 😊 

Vinterland ❄️❄️❄️ Måste erkänna att jag känner mej less snö och vinter nu. Visst är det vackert och härligt då vi får dagar med vårsol men idag tog jag upp mina övervintrande dahlior från matkällaren och började längta efter sommaren. 
"I ditt hjärta lever dina drömmar. Låt dina drömmar lyfta". Tavla av Maria Lilja. Kloka ord: sluta aldrig att drömma. Ibland går det inte som man har tänkt men kan bli bra ändå 😊

Gott Nytt År 🌟 Och en önskan att 2023 blir ett bättre år 😊

Nu är julveckan här 🌲🧑‍🎄🌲 Önskar alla en Riktigt God Jul. Snart har vi ett nytt år också. Försök njuta av livet o lev fullt ut. Inte alltid så lätt då alla måsten och krav pockar på men bra ha något trevligt inplanerat att se fram emot😊 
Tänk snart har vi Jul igen 🌲🧑‍🎄 Blir en annorlunda jul för mej då min älskade man inte finns längre 😢 Hoppas du som läser detta unnar dej återhämtning mellan julstöksvarven. Blir jul ändå trots att allt inte är perfekt. Önskar alla en mysig adventstid 😊
Så vackra höstdagar vi har haft men nu väntar vi på snö vilken dag som helst här i Piteå. Ljust o fint blir det o härligt gå på promenad under knarrande snö...med broddar på 🙃 Försök ta dej ut i frisk luft varje dag, piggar på hjärna o kropp. Men vid busväder är det skönt kura i soffan o tända ljus 🕯️
* Livet måste fortsätta trots min stora förlust av min älskade man Tobbe ❤️ Jag tänder ett ljus för honom varje kväll och tänker tillbaka på de fina år vi fick tillsammans. Så mycket glädje, kärlek och spännande upplevelser. Han finns för evigt bevarad i mitt hjärta.

* Numera är det sorgens hus istället för kärlekens hus här hemma. Min underbara man, min själsfrände har lämnat mej i stor sorg efter två års sjukdom. Är ofattbart att jag aldrig mer få se honom o höra hans röst.

* Nu har vi augusti här. Sista tiden har vi haft fantastiskt vackra solnedgångar. Hösten är härlig på sitt vis med hög klar luft o skymning på kvällarna. Då får vi börja tända ljus o kura inomhus. Kreativiteten brukar komma igång igen då sommaren närmar sej slutet. Jag är glad att jag bor i ett land med 4 årstider. Här i norr har vi faktiskt 5. Vårvintern är ju fantastiskt fin här.

Glad Midsommar!

Tänk nu är det redan midsommarhelg igen. Och i år verkar vi få fint väder så gott som i hela landet. Hurra, för det är ju denna helg vi alla vill ska vara fin vädermässigt så vi kan sitta ute och njuta. Äta gott, spela något roligt sommar spel och bara få umgås. 

 

Sommar i sikte 💐🌳🌺

Här i Piteå är äntligen snön borta o vi har krattat gräsmattan o smugit ut pelargonier. Vi får ta in dom nattetid men då de s.k järnnätterna är förbi så får dom stå ute dygnet runt men en bit bort än. Hoppas på en fin sommar o fred på jorden.

Glad Påsk 🐥🐣🐤 

Önskar alla som kikar in på Änglastugan en härlig påskledighet!

Tro och Hopp 

I dessa dystra tider får vi inte förlora hoppet om att det ska bli bättre. Vem hade trott att det skulle bli krig i Europa 2022? Jag hoppas och tror att det inte blir så långvarigt. Vi får sända ljusa tankar och försöka stödja Ukraina på det sätt man kan. 

Ljusare tider

Ljuset har återvänt, tjoho. Dagarna börjar sakta men säkert bli längre o solen visar sig försiktigt mer och mer. Känns skönt ändå att alla helger är över och att vardagen tar vid igen. Jag planerar ett och annat hantverk men har inte kommit igång ännu. Skulle önska att covidviruset försvinner för gott det här året. Skulle vara så trevligt kunna köra igång med de andliga träffarna vi hade förr om åren. 

Ljuset kommer med hopp
om bättre tider
både i stort och smått
Snart har vi vårvintern här 
som bjuder på sol och utevistelser

Härligt få bo i ett land med fyra årstider eller fem för oss som bor i de norra regionerna. Efter vintern kommer vårvintern med härliga isar och snöbackar och sen den riktiga våren och sen pang bom...sommaren. Ha det gott och kom ihåg:
Blicka bakåt och titta framåt men lev ditt liv MITTEMELLAN!  

Årets sista dag närmar sej, 2021 gick snabbt förbi. Nu får vi hoppas att år 2022 blir det år som Coronaviruset försvann för gott.

Ha nu ett trevligt slut o ett GOTT NYTT ÅR 🥂 

God Jul 🎅🎄

Önskar alla en God o Frisk Jul. Härjar ju som bekant många olika sorters virus just nu. Hoppas ni får en mysig samvaro med nära o kära ❤ Tänker också på de som firar julen med sej själv. Då är det extra viktigt att unna sej något extra o göra det bästa av situationen. Det kommer en tid efter julhelgen också 😊

+ Önskar alla en mysig adventstid 🤶🎄🕯🥰

+ Har satt in några bilder på fotogalleriet på min keramik idag. 

+ Önskar alla En Trevlig Helg denna fredag i september. Hösten är här på riktigt men den är fin också på sitt sätt. I kväll kan det hända vi tänder en brasa i Änglastugan och myser där en stund med den senaste innevånaren. Min lilla keramikmus med vingar :-)

Höstfunderingar


I dag är det första september. Som alltid känns det som om sommaren gick alltför fort. Men en varm och fin sommar blev det. Jag har krupit in i min hobbystuga och börjat producera keramikalster igen. Kan hända jag i framtiden startar upp en webshop om jag får ihop tillräckligt med saker. 

Glad Midsommar med sol, värme och trevligt sällskap önskar jag alla ni som kikar in på Ängastugan

Glad Påsk till alla! Ha en lugn och mysig påskhelg. Var rädda om er och glöm ej att hålla avstånd. Pandemin är inte över än men snart förhoppningsvis :-)

Lugnt och Stilla

Här händer inte mycket, covid 19 håller oss i strama tyglar än. Jag hoppas att det kommer att lätta upp till sommaren så livet kan återgå till en mer normal tillvaro. Till dess så får vi hålla ut :-D Men nog längtar man efter att få umgås över en god middag. Så snart det går så ska jag ordna ett "chatty meal" igen. Att välja ett intressant samtalsämne och bjuda in okända människor är både spännande, givande och kul.

Gott Nytt År önskar jag alla som hittar hit till Änglastugan! Ät gott och njut av livet :-D

God Jul!
Önskar alla så här på Julaftonskvällen en riktigt mysig Jul trots rådande omständigheter!

Mysiga advent

I år får vi försöka göra extra fint och mysa hemma mer än normalt på grund av den pågående pandemin. Önskar alla ändå en fin och gemytlig adventstid. Var rädda om er och varandra. Skickar en adventskram genom etern

Nu har vi vackra augusti här, sensommarmånaden. Vi har plockat både blåbär och hjortron och snart är det dags för lingon. Härligt vara ute i skogen, ta med matsäck och dricka kaffe ute i naturen. Jag har pysslat lite med att tillverka keramiksaker. Kommer att visa bilder sen på galleriet då allt är klart. Så småningom är väl tanken att jag ska börja sälja ett och annat om någon är intresserad av att köpa. Ha nu en mysig augusti månad och försök tillbringa mer tid ute i naturen. Det ger så mycket energi och glädje.

Vill önska alla en härlig Midsommarhelg och hoppas ni får vara friska. Jag och min man ska tillbringa midsommarhelgen på ett vackert naturställe som heter Granö. Det ligger utanför Umeå och där kan man också åka på healingretreater. Vill man bo uppe i en trädkoja som kallas fågelnästet så är det bara hojta till. Vi däremot lyxar till det och bor på hotellet. Finns många olika aktiviteter att välja bland och vintertid kan man boka en tur med hundspann. Nu i dessa tider gäller det förstås att tänka på att hålla avstånd mellan människor, vi måste alla hjälpas åt att få bukt med detta eländiga virus. Ha nu en mysig tid och njut av det för ovanlighetens skull vackra midsommarvädret!

Idag är det första gången jag skriver i bloggen på min nya modernare hemsida. Jag hoppas ni kommer att gilla den. Alla animeringsbilder är borta men är tydligen inte så vanligt numera. Man får hänga med i utvecklingen helt enkelt. Här i Piteå har det varit en ovanligt kall maj än så länge. Inte ens snö och hagel har vi sluppit se tyvärr. Men som alltid så kommer sommaren till slut i alla fall, även här så det är bara härda ut några veckor till.